More

2017. december 5. 00:00

KARÁCSONY A KÉPZŐMŰVÉSZETBEN – Jelentkezési lehetőség külső helyszíneken megtartandó ingyenes múzeumi előadásokra! Immár hagyomány, hogy minden év decemberében ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményének vezetője, a karácsonyi ünnepek méltó lelki és szellemi előkészítéseként, ingyenes vetített képes előadásokat tart kecskeméti és környékbeli általános- és középiskolákban, egyetemen, munkahelyi és egyházi közösségeknek, nyugdíjas klubokban, művelődési házakban, könyvtárakban.

Lorenzo Monaco 1406-1410 körül festett alkotása

A Karácsony a képzőművészetben című előadás természetesen mindig igazodik az adott korosztályhoz, s olyan ismereteket kíván átadni a múzeumi szakember segítségével, melyek napjainkban sajnos még/már nem részei az általános műveltségnek. Az előadás megtartásához csupán egy projektorra, s egy viszonylag sötét teremre van szükség. Az előadás hossza az igényektől és a lehetőségektől függően 45–120 perc.

Érdeklődni, illetve az előadások helyszínét és időpontját (december 22-ig lehetséges) az alábbi telefonszámokon (76/480-776; 30/287-2549) és email címen (gyergyadesz@gmail.com) lehet egyeztetni, megbeszélni az előadóval.

 

 

Hozzászólások