More

2020. február 2. 19:00

Kamara bérlet 3. előadása Molnár Ferenc: Játék a kastélyban – anekdota két részben a Vígszínház előadásában. Időpont: 2020. február 2-án, vasárnap 19.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Molnár Ferencet a huszadik század első három évtizedének egyik legsikeresebb drámaírójaként tartja számon a színháztörténet. Sikerének titka a remek történetek, a pergő párbeszédek és a sok-sok poén. A Játék a kastélyban egyetlen, véletlenül kihallgatott párbeszéd mesterien kigondolt megmagyarázására épül, vagyis egy nyilvánvaló, de zseniális hazugságra, amilyen csak egy olyan drámaírónak juthat eszébe, mint Molnár Fernenc.

Egy elegáns, olasz tengerparti kastélyba kis színházi csapat érkezik: két szövegíró és egy fiatal zeneszerző. Tervük, hogy bejelentik az itt vendégeskedő primadonnának régen várt operettjük elkészültét. Ám a művésznőt jobban leköti az idősödő híres színész, mint a neki szánt operett és az ifjú zeneszerző szerelmes rajongása. A kacér primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró fortélya oldhatja meg…

A világsikert kiérdemelt darab páratlanul szellemes színpadi játék, elegáns komédia. Pazar mulatság, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház. A bravúros remekművet Marton László állította színpadra.

Az előadás támogatója a PORT.hu, Magyarország leglátogatottabb kulturális programajánló portálja.

Az előadás támogatója: Magyar Televízió

Az előadás hossza szünettel: 2 óra 40 perc

Szereplők:
• Turai – Benedek Miklós
• Gál – Fesztbaum Béla
• Ádám – Csapó Attila
• Annie – Tornyi Ildikó
• Almády – Lukács Sándor
• Titkár – Csőre Gábor
• Lakáj – Gados Béla

Díszlet: KHELL CSÖRSZ
Jelmez: JÁNOSKÚTI MÁRTA
Dramaturg: RADNÓTI ZSUZSA
Súgó: KERTES ZSUZSANNA
Ügyelő: KUTI LÁSZLÓ
Rendező: Marton László
A rendező munkatársa: PATKÓS GERGŐ

Belépődíj: 6000 Ft

Az előadásról bővebben olvashatnak ITT.

 

 

Hozzászólások