More

2019. szeptember 13. 19:00

Kalandozások Középföldén – a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közreműködésével 2019. szeptember 13-án, pénteken 19.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Vezényel: Rácz Márton. Narrátor: Kőszegi Ákos

“Három Gyűrű ragyogjon a tünde-királyok kezén,
Hét a nemes törpök jussa, kiknek háza cifra kõ,
Kilencet halandó ember ujján csillantson a fény,
Egyet hordjon a Sötét Úr, szolganyájat terelõ,
Mordor éjfekete földjén, sûrû árnyak mezején.
Egy Gyûrû mind fölött, Egy Gyûrû kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen,
Mordor éjfeket földjén, sûrû árnyak mezején.”

A történetek szerint a Másodkor kezdetén eregioni tünde kovácsok Celebrimbor és az ekkor Annatar nevet viselő Sauron vezetésével készítették Középfölde urai számára a Hatalom Gyűrűit. Ezek biztosították hatalmukat Középfölde felett. A húsz gyűrű (3 tünde, 7 törp, 9 ember, és Sauron gyűrűje) között is az Egy Gyűrű a leghatalmasabb, amelyet egymaga Sauron kovácsolt, hogy uralma alá kerítse a többi Gyűrűt. Egy varázslatos utazásra hívjuk el kedves közönségünket Tolkien megálmodott világába, mely Középföldétől Mordor havas hegycsúcsain vezet át.

Egy fantasztikus történet, melyet a zene varázsával szeretnénk felejthetetlenné tenni. A koncert első felében a Hobbit filmzenéje hangzik el, melyet Howard Shore világhírű zeneszerző komponált. A második felében a koncertnek pedig a Gyűrűk ura lesz a főszereplő, melyet a Holland Johan de Meij hangszerelésében mutatunk be. A történetet kronológiai sorrendben mutatja be a zenekar narrátor közreműködésével, és egyedi vizuális élménnyel egybekötve! Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Kalandozások Középföldén című produkciónkra, mely felejthetetlen élményeket fog nyújtani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az est narrátora Kőszegi Ákos Jászai Mari-díjas színművész.

A koncerten felcsendülő műveket Magyarországon szimfonikus zenekar még nem adta elő, így a koncert egyben ősbemutató is lesz!

Belépődíj: 4.000 Ft
Jegyek kaphatók a Hírös Agóra jegypénztáraiban.

 

 

Hozzászólások