More

2018. október 1. 17:00

Játszunk bábszínházat – Szirtes Józsefné Mészáros Vincéné-díjas bábos kiállítása a Magyar Népmese Napja alkalmából 2018. október 1-én, hétfőn 17.00 órakor Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Diákgalériájában. A kiállítást megnyitja Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója. Közreműködnek a Vándorbot Bábos kör jelenlegi és egykori tagjai.

Ki ne vágyna a csodára? Ki ne szeretne szépséges királykisasszony, hercegnő, vagy deli vitéz, hős lovag lenni? Mindez lehetséges a bábok, a bábjáték által! Miközben szerepbe bújunk, átéljük azt. Próbákat állunk ki, legyőzzük a gonoszt, élményekben gazdagodunk, tapasztalatokat, tudást szerzünk, bátrabbakká válunk, pedig „csak” játszunk! Micsoda öröm, ha elkészül egy báb és megmozdul, milyen jó megmutatni a bábelőadást a közönségnek! Aki átélheti ezt a csodát, bizony nem múlik el nyomtalanul, így vagy úgy, örökre nyomot hagy benne. Szirtes Józsefné irányításával 30 éve indult el a Vándorbot bábos kör, és 22 éve vonz hónapról-hónapra játékos kedvű gyerekeket és felnőtteket a Családi Bábszínház. Az elmúlt 30 év terméséből 40 mese bábjai, díszletei láthatók és próbálhatók ki a kiállítás során.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2018. október 13-ig hétköznapokon 9.00-18.00 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Hozzászólások