More

2018. május 18. 09:00

Így csináljuk mi! – Fedezd fel a múzeumot!  Múzeumi világnapot köszöntve  2018. május 18-án, pénteken a Cifrapalota dísztermében a múzeumban dolgozó szakemberek interaktív előadásokon keresztül mutatják be, milyen tevékenységek zajlanak a múzeumi kulisszák mögött, rejtve a külvilág szeme elől. Az előadások közérthető nyelven zajlanak, vetített képes bemutatóval, melynek során előkerülnek az egyes szakmák munkaeszközei, a múzeum régi gyűjteményi darabjai, új keletű leletei, amelyek segítségével közelebb kerül, érthetőbbé válik múzeum titokzatos világa a látogatók számára.

Előadások:

9.00 óra Mit rejt a föld? – Munkában a régészek (Kolonics Bence –régész, Skriba-Nagy Mónika – régész)

11.00 óra Fából vaskarikát – Varázskezű restaurátorok (Boros Ilona – segédrestaurátor)

12.00 óra Kecskemét helytörténetének új szegmensei – Betekintés a Történeti-Néprajzi gyűjtemény munkájába (Hajagos Csaba – történész muzeológus, gyűjteményvezető, Bezsenyi  Ádám  – gyűjteménykezelő, Szalai Sándor – gyűjteménykezelő)

13.00 óra  „A művészet nem egyéb, mint a valóság kitalálása” – A művészettörténész munkája (ifj. Gyergyádesz László – művészettörténész – főmuzeológus, gyűjteményvezető)

14.00 óra  Szórakoztatva tanulni – Játékmester a múzeumpedagógus (Merinu Éva –múzeumpedagógus)

Előadásainkat elsősorban az általános iskola felső tagozatos tanulói, a középiskolák diákjai számára hirdetjük meg, de bárkit szívesen látunk, aki érdeklődik a múzeumi szakma tevékenységei iránt.

Iskolai csoportok bejelentkezését a 20/257-5019 telefonszámon,vagy a cifrapalota.muzped@gmail.com címen várjuk!

Helyszín: Cifrapalota díszterme (6000 Kecskemét, Rákóczi út 1.)

 

 

Hozzászólások