More

2019. december 14. 16:00

HOLLE ANYÓ – Családi Bábszínház 2019. december 14-én, szombaton 16.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánlják, ahol bábjátékok, dalok, mondókák, bábkészítés, játékvár várja a kicsiket és nagyokat.

A főszereplő egy lány, akit mostohaanyja az édeslányával ellentétben mindig mellőz. Végül arra kényszeríti, hogy ugorjon egy kútba egy elvesztett orsóért. A kút világában, ami ugyanakkor a felhők felett van, több próbát kell kiállnia. Például meg kell ráznia egy érett almákkal teli almafát, és ki kell szednie a kész kenyeret a kemencéből, mielőtt az megégne. A lány természetesen mindkettőt megteszi.

Végül találkozik Holle anyóval, egy „hosszú fogú öregasszonnyal”. A lány elszegődik mellé szolgálónak, és mindenekelőtt a dunnákat kell kiráznia, aminek következtében a földön hó hullik. Egy idő után a lány az elbocsátását kéri, ekkor Holle anyó bőséges aranyesővel jutalmazza meg. A lányt hazatérésekor a kakas üdvözli: ”Kukurikú! Aranyos lányunk hazatért!”.

Ezt látva a csúnya és lusta mostohatestvér elindul ugyanazon az úton, de megbukik a próbákon. Ahogy az várható, a szolgálatát is elégtelenül végzi el. Holle anyó ezért elbocsátja, és büntetése az élete végéig ráragadó szurok lesz.

Vezeti: Szirtes Józsefné báb-játszóház vezető

Regöléssel közreműködnek a Vándorbot Báboskör tagjai

Díja: 700 Ft gyermekeknek, 1.000 Ft felnőtteknek

Következő műsor: 2020. január 11-én, szombaton 16.00 órakor – KOLONTOS PALKÓ

 

 

Hozzászólások