More

2019. november 30. 16:00

Hattyúk tava – Tükörtermi családi mesehangversenyt élvezhetnek kicsik és nagyok 2019. november 30-án, szombaton 16.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A klasszikus zenei foglalkozásokat táncbemutatók és kézműves foglalkozások egészítik ki. A hangversenyeket 4 éves kortól ajánlják!

HATTYÚK TAVA – keresztmetszet

„A tó vizén a hold halvány fénye csillog. A hattyúk kecsesen úszkálnak. A vadászó herceg figyelmét egy tündöklő, karcsú hattyú ragadja meg…”A balett cselekményének megismerése közben részletek hangzanak fel P. I. Csajkovszkij: A hattyúk tava balett és szvit zenei anyagából. Az elvarázsolt hattyúk és a bál közönsége is táncra kel.

A hangversenyt követően papírszínház készítése a balett szereplőiről.

Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar és meghívott vendégeik, a Turpinszky Balettiskola csoportjai

Kézműves mester: Brada Márta óvónő

Együttműködő partnerünk: Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola

Támogatóink: NKA, E.ZENE Hangszerbolt

Bérlet ára: 1.600.- Ft gyermekeknek, 2.800 Ft felnőtteknek

Alkalmi belépődíj: 900.- Ft gyermeknek, 1500.- Ft felnőtteknek
Jegyek, bérletek elővételben válthatók az Otthon pénztárában.

Következő műsor: 2020. február 29-én, szombaton 16 órakor:
A BÉKAKIRÁLY
„…Történt egy szép nyári napon, hogy amint a királylány így játszadozott, túl magasra találta dobni az aranygolyót; nem tudta elkapni, a fényes aranygömb legurult a lejtőn, be egy kútba. A királylány már csak a loccsanását hallotta…”A Grimm testvérek meséje közben J. Haydn, W.A. Mozart, L. v. Beethoven műveiből hangoznak fel részletek énekelt és zenekari változatban. A hangversenyt követően „ugró” béka báb készítése.

 

 

 

Hozzászólások