More

2018. szeptember 30. 00:00

A Hírös7 Fesztivál keretében a rossz időjárás miatt meghiúsult Gyermekeink a kincseink elnevezésű programot szeptember 30-án, vasárnap a Helyi Termék Ünnep keretében pótoljuk.

Az 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát még 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. A civil szervezetek és a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló programsorozattal a gyermekvállalás fontosságára szeretnénk ráirányítani a figyelmet.

A programsorozat új eleme a kismotoros és futóbiciklis ügyességi verseny lesz, amelyre nevezni 14 órától a Nagytemplom előtt lehet. A babakocsis, valamint a kismotoros és futóbiciklis felvonulásra a kecskeméti Katona József Színház előtt 15 óra 30 perctől várjuk az érdeklődőket. A színes forgatagot Rumi László bábrendező vezeti majd a főtéren felállított színpadhoz.

A családok köszöntését, majd a történelmi egyházak képviselőinek áldását követően díjazzuk a legszebben feldíszített babakocsikat, valamint a legügyesebb motorosokat és futóbicikliseket. A Gyermekeink a kincseink elnevezésű családi rendezvényt a Hírös Néptánc Tanoda műsora zárja. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Amíg készülődünk a vasárnapra, nézzük meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében a Hírös7 Fesztivál keretében zajló programokról készült összefoglalót. Jó szórakozást!

 

 

 

Hozzászólások