More

2018. október 1. 14:00

EsélyNap az elfogadásért címmel – a kecskeméti és megyei szervezetekkel összefogva – szemléletformáló programsorozatot tartanak a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai 2018. október 1-jén, hétfőn 14 órától Kecskemét Főterén.

Az EsélyNap egy olyan, a többségi társadalom tagjait elérő, figyelemfelkeltő rendezvény, amely évről évre a hátrányos megkülönböztetés által érintett csoportok támogatásával, érdekképviseletével foglalkozó civil és egyházi szervezetek, önkormányzati fenntartású intézmények együttműködésével valósul meg.

A rendezvény szeretné ráirányítani a figyelmet a különféle hátrányos helyzetű célcsoportra (idősek, hátrányos helyzetű családok, gyermekek, fiatalok, fogyatékossággal élők, romák), de egyben be is mutatni értékeiket. A társadalmi szemléletformálás mellett az EsélyNap célja elősegíteni a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

Tervezett programok:

  • „színpadi” előadások, műsorok
  • játékos feladatok, érzékenyítő és kézműves foglalkozások
  • tárlatok, jótékonysági vásár
  • meglepetés, apró ajándék minden résztvevő gyermeknek
  • Sztárvendég Agárdi Szilvia énekesnő, a The Voice és A Dal című televíziós műsorok szereplője lesz.

 

 

Hozzászólások