More

2020. február 27. 19:00

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things című színes, feliratos angol dokumentumfilmet, a Tavaszi Filmklub soron következő filmjét láthatják  a Hírös Agóra Kulturális Központban. Időpont: 2020. február 27-én, csütörtökön 19.00 óra. Rendezte: Leslie Woodhead. A film 90 perc hosszú.

1934-ben a színésznő 15 évesen, szinte utcagyerekként nyerte meg a harlemi Apollo Theater tehetségkutató versenyét. Alig pár hónappal később már elismert művészként hódította meg a közönséget. Az „Ella Fitzgerald: Just One of Those Things” című zenés dokumentumfilm hat évtizeden keresztül követi ezt a rendkívüli életutat, amely során Ella fenséges hangja saját tragédiáit és egy egész korszak problémáit is képes volt örömmé változtatni. Jamie Cullum énekes-dalszerző szavaival élve: „Ella zenéje az egyik ok, amiért érdemes erre a világra születni”.

A film eddig soha nem látott archív felvételek és interjúk segítségével idézi meg Ella Fitzgerald életét és zenei pályáját. Az afroamerikai nőét, aki az ijesztő mértéket öltő rasszizmussal szemben építette fel karrierjét. Megismerjük Ellát, mint gondolatokkal teli, vagány és humoros személyiséget, zseniális zenei újítót.

A másfél órás filmben a különleges, archív koncertfelvételek mellett személyes hangvételű interjúk során megszólalnak Ella Fitzgerald pályatársai, zenészkollégái és barátai is, valamint egy különlegesen ritka beszélgetést is láthatnak a nézők Ella fiával, Ray Brown Jr-ral is.

Rendezte: Leslie Woodhead

Szereplők: Ella Fitzgerald, Tony Bennett

Filmelőzetes ITT:

A film csak Filmklub bérlettel látogatható!

Bérletek kaphatók a Hírös Agóra jegypénztárában.
10-es bérlet: 4.000 Ft
6-os bérlet: 2.700 Ft (bármely 6 filmre)

 

(Kapcsolódó cikkünk a Montázsmagazinban.)

 

 

Hozzászólások