More

2019. május 21. 19:00

A Budapesti Belvárosi Színház előadása – James Goldman: Az oroszlán télen. A Kamara bérlet 4. előadását nézhetik meg a színház szerelmesei 2019. május 21-én, kedden 19.00 órakor Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A nagysikerű komédia a huszadik század második felében született, mégis olyan, mintha klasszikus királydráma lenne

Plantagenet Henrik, a nagy angol király hatalmas birodalmat épített, melyhez elfoglalta Franciaország nagy részét is. Karácsonyra összehívja családját, hogy rendelkezzen az ország jövőjéről. Összecsapásaik, a hatalomért folytatott harcuk, egymás kijátszására tett folyamatos kísérleteik vérre menően szellemes helyzeteket teremtenek, melyek egytől egyig a képzelet művei.

A szerző szavaival:
“Sokat olvastam ezekről az emberekről, alaposan tanulmányoztam az életüket, és elképzeltem, mit érezhettek, gondolhattak, mondhattak, mit akarhattak az élettől. De hogy valójában kik voltak, azt sohasem fogjuk megtudni.”

A darab nagy sikereket arat világszerte a színpadokon, kitűnő filmváltozatában pedig Peter O’Toole és Katharine Hepburn játszotta a főszerepeket.

Az előadás hossza 165 perc, két részben.

Szereplők:
Gálffi László – II. Henrik, angol király
Hernádi Judit – Eleonóra, angol királyné
Schruff Milán – Oroszlánszívű Richárd
Mészáros Máté – Geoffrey
Ötvös András – János
Szakács Hajnalka – Alais, francia hercegnő
Horváth Illés – Fülöp, francia király

Rendező: Szikszai Rémusz

Jegyek korlátozott számban kaphatók a Hírös Agóra jegypénztáraiban 

 

Hozzászólások