More

2018. május 29. 18:00

Beszélgessünk hírös kecskemétiekkel májusban is! A „Hírös kecskemétiek” című sorozat következő előadása 2018.  május 29-én, kedden 18.00 órakor lesz. Ezúttal négy neves kecskeméti vendéggel pályájukról, sikereikről és terveikről beszélget Kriskó János a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi Városi Mozi épületében.

Meghívott vendégek:

Bata Éva

Kecskeméten született. 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán Marton László és Hegedűs D. Géza osztályában. Az egyetemen bemutatott Fáj című előadással (rendező: Forgács Péter) nemzetközi sikereket ért el az osztály, több díjat és európai meghívást is kaptak. Fontos vizsgaelőadásai voltak az Asztalizene, a Lír, a Koldusopera és a Nyaralók. A diploma megszerzése után a Vígszínház társulatának tagja lett.  Bata Éva színművésznő, a Junior Prima Díj (2010) és a Ruttkai Éva-emlékgyűrű díjazottja (2012), A mi kis falunk  c. tévésorozat szereplője.

 

Bárnai Péter

Kecskeméten született.  2007-2008 között a Pesti Magyar Színiakadémia növendéke, osztályfőnöke Iglódi István volt. 2009-2014 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában. 2013-tól a Trojka Színházi Társulás tagja. Fontosabb filmjei: A Nap utcai fiúk (2007), Víkend (2015) A martfűi rém (2015)

Buda Ferenc

Buda Ferenc a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és József Attila-díjas magyar költő, műfordító. Az Írószövetség Duna–Tisza-közi csoportjának titkára. Kecskemét díszpolgára. 1986-ban, 50. születésnapja alkalmából tisztelői és barátai megjelentették a Csönd, ének, csönd… című kötetet (Kecskemét, szerk. Agócs Sándor), amelyben még addig nem közölt írásai és műveinek bibliográfiája került.

Dr. Csatári Bálint

Geográfus, tanár, az MTA RKK ( Regionális Kutatások Központja) Alföldi Tudományos Intézet nyugalmazott igazgatója és emeritus kutatója. Csatári Bálint kutatásainak egyik legfőbb tárgya az Alföld, az alföldi települések és társadalmuk fejlődésének mozgatórugói, illetve jelenségei. Több kutatásának tárgyául választotta az alföldi szórványtelepüléseinek, a tanyáknak legújabb kori fejlődését, illetve Magyarország lemaradó térségeinek problémáit. Kutatói tevékenysége mellett ki is áll a lemaradó térségek és társadalmi rétegek mellett. Rendszeres szereplője a területi fejlesztéssel foglalkozó fórumoknak, többször is szerepet vállalt a kérdéssel foglalkozó fórumok, szervezetek létrehozásában. 2003-ban tagja volt a tanyai fejlesztésekre ajánlásokat kidolgozó munkaközösségnek, a Tanyakollégiumnak.

Beszélgetést vezeti: Kriskó János

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze az alábbi lehetőségek egyikén:

  • info@hiroskozpont.hu, 76/501-176, vagy
  • személyesen a Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi u. 15.) 13:00 – 17:00-ig.
  • Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

További információ ITT: www.hiroskozpont.hu

 

 

Hozzászólások