More

2019. április 10. 18:00

Elismert előadók, Bereményi Géza és Másik János közös esten mutatják meg művészetüket április 10-én 18.00 órai kezdettel Keresztben jégeső címmel, amely igazi csemegének ígérkezik.

Közöttük Cseh Tamás az egyik összekötő kapocs, akinek alkotótársai voltak mind a ketten. Dalai azt a világot idézik, ahol félszavakból is értjük egymást, lehunyt szemmel élvezzük az életet, és kinevetjük a halált.
Az esten elhangzanak dalok a Levél nővéremnek lemezekről, sok más szerzeménnyel egyetemben. Megannyi történet, gondolat, emlékképet idéznek elénk a színpadon a nem is olyan régmúlt időkből.

A vérbeli muzsikus Másik Jánosé az ének és a zene – olykor zongora, gitár vagy bandoleon –, míg Bereményi Géza a reflektorfényben is író, aki sorait most nem papírra, hanem a közönségre veti. Betekintést nyerhetünk Bereményi gyerekkorába, fiatalságába a most készülő önéletrajzi regényének részleteivel.

A szerzőpáros szavaival ajánljuk az előadást: „A regényrészletek és dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor.”

 Bereményi Géza
1946-ban született, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező. Cseh Tamás állandó alkotótársaként számos dalszöveg hozzá kötődik. Sok forgatókönyvet írt, melyekből filmet is készített. Ismerős lehete ezek közül például a 2002-es Hídember.

Másik János
1952-ben született, magyar zeneszerző, billentyűs, énekes, gitáros, basszusgitáros, ütőhangszeres. Zenészként dolgozott együtt Cseh Tamással. Zeneszerzőként sok film dalait köszönhetjük alkotómunkájának, például a Bereményivel közös 2002-es Hídember című filmet is.

 

 

Hozzászólások