More

2020. február 16. 11:00

Balogh Sándor-Lukácsházi Győző: Tuba Tóbiás – Zenét hallgat a család bérlet 3. előadása. Időpont: 2020. február 16-án, vasárnap 11.00 órakor. Helyszín: Hírös Agóra Otthon Mozi. A közel 60 perces mesejátékban a hányatott sorsú zenekari tag, Tuba viszontagságaival ismerkedhetünk meg. Kiváló lehetőséget kínál – kicsiknek és nagyoknak egyaránt – bepillantani a szimfonikus zenekarok hangszereinek életébe.


Sok humorral és kitűnő zenével találkozhatnak azok a családok, akik velünk töltik ezt az órát. Sok szeretettel várják, Önöket ismét. A nagy sikerű gyerekelőadást 2002 tavaszán mutatták be először, azóta évről évre újra sikert arat nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is. A szerzőpárosnak már jó tapasztalata van a gyerekközönséggel, hiszen Lukácsházi Győző az IBS Színpad rendkívül sikeres gyereksorozatának, a Bonbon matinénak a művészeti vezetője, szervezője, műsorvezetője. Balogh Sándorral közösen számtalan nemzetközi rádiós műsorverseny nagydíját nyerték el.

A sok humorral fűszerezett előadás szinte észrevétlenül ismerteti meg a gyerekekkel a különböző hangszereket. Ajtót nyit a befogadás képességének elnyeréséhez, közelebb visz bennünket a zene csodálatos birodalmához, ahová, ha sikerül bejutnunk, páratlan kincsre lelünk.

Tuba Tóbiás a zenekar legnagyobb és legmagányosabb tagja. Szeretne ő is igazi dallamot játszani úgy, mint a többi társa a zenekarban. De neki mindig csak az “um-pa, um-pa” marad. Hiába próbál kitörni ebből a helyzetből, a karmester és a többi hangszer kineveti. A bánatában világgá induló Tóbit egyetlen barátja, Pici, a piccolo próbálja megvigasztalni. Együtt veszik a nyakukba a várost: az Állatkertbe és a Cirkuszba vezet az útjuk. Találkoznak a kígyókkal, a majmokkal, a tigrissel, a mackóval, az elefánttal, láthatják az artistákat és találkoznak a bölcs pizza-futár lóval is.

Előadja a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Balogh Sándor

Mesélő: Lukácsházi Győző

Közreműködnek:
Tuba Tóbiás szerepében: Magyari András
Pici, a Piccolo: Lehőcz Andrea
Tuba Tóbiás: Hábetler András próza és Bazsinka József tuba
Pizzafutár Ló: Gryllus Vilmos
Piccolo: Miklósné Faragó Csilla

Jegyeket a Hírös Agóra jegypénztárában, vagy a helyszínen válthatnak!

 

(A Zenét hallgat a család című bérlet előző előadásáról olvashat a Montázsmagazinban.)

 

 

Hozzászólások