More

2019. december 3. 19:00

A Bagossy Mikulás a Kongresszusi Központ után Kecskemétet is útba ejti 2019. december 3-án, kedden 19.00 órakor. Elhozza a Csendes Vizeken című szimfonikus műsorát a Hírös Agóra Kulturális Központba! Közreműködik a Heuréka Pop Orchestra.

Gyergyószentmiklóson már évek óta együtt zenélt néhány barát, amikor hat évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy itt az ideje a zenekar-alapításnak. Az együttes nevét a Bagossy testvérpár, Bagossy Norbert (gitár, ének) és Bagossy László (basszusgitár, vokál) családneve ihlette, hozzájuk csatlakozott Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

Az indie/alternatív/folk hangzásvilág a korábbi örömzenélések tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el Ha rólad szólna címmel. Egy évvel később pedig rögzítették első nagylemezük anyagát, amely az Elviszlek címet kapta.

2015 márciusában a Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált. 2016 tavaszán a zenekar újabb anyaggal jelentkezett a Vakít a kék című EP formájában. Állandó szereplői lettek a legfontosabb magyar és erdélyi fesztiváloknak, zenei rendezvényeknek. Második lemezük 2017 márciusában jelent meg A Nap felé címmel.

A zenekar teljesen új műsorral érkezik az Agórába, semmi sem úgy lesz, ahogy azt a közönség megszokhatta. Ebben pedig a Heuréka Pop Orchestra kamarazenekar és a Cika Népzenekar lesz a székelyföldi együttes társa.

Jegyelővétel ITT:  illetve a jegypénztárban, a megszokott pénztári órákban:

  • Hírös Agóra Kulturális Központ , Deák Ferenc tér 1. munkanapokon 14.00-19.00 óra között
  • Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4. munkanapokon 10.00-13.00 és 14.00-17.00 óra között

Támogató: NKA Hangfoglaló Program

Minden jegy elkelt!

 

 

 

Hozzászólások