More

2019. június 1. 17:00

Az Aurin Leánykar 20 éves jubileumi koncertje 2019. június 1-én, szombaton 17.00 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. A koncerten ismét felcsendül Gyöngyösi Levente – az Aurin leánykar számára írt – Deus ultionum c. műve. Az eseményhez kapcsolódóan Gyöngyösi Levente a koncert előtt, 15.00 órakor a Katona József Könyvtárban beszél műveiről, amelyen az Aurin Leánykar is közreműködik.

Az Aurin Leánykar 1998-ban alakult a Kodály Iskola MIRACULUM Gyermekkórusának 15 év feletti lányaiból. A kórus alapítója és vezetője: Durányik László.

Az énekkar célja: fontos szerepet betölteni a város kulturális életében, szervesen bekapcsolódni a magyar zenei életbe, részt venni, és eredményesen szerepelni hazai és külföldi hangversenyeken, fesztiválokon és kórusversenyeken, színvonalas hangfelvételek készítése, Kodály Zoltán szülővárosának, Kecskemét nevének méltó képviselése az egész világon.

Talán legfontosabb feladata az, hogy a kóruséneklés iránt elkötelezett fiatalokat neveljen, évről-évre gyarapítva azok számát, akik magas szinten interpretálói és befogadói a klasszikus és a modern kórusirodalomnak.

Belépődíj: 2.000 Ft

Információ és jegyrendelés: kiralyeszter14@gmail.com

 

 

Hozzászólások