More

2019. november 9. 16:00

A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör és NJE-PK Magyar Gyermekkultúra Módszertani Központ tisztelettel meghívja  az érdeklődőket az AOMORI TEHETSÉGEI – DIÁKCSEMEGE JAPÁNBÓL című kiállítás megnyitójára.

Válogatás a japán testvérváros jubileumi pályázatának friss anyagából, amely 2019. november 9-én, szombaton 16:00 órától a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Diákgalériában látható (Kecskemét, Kossuth tér 4.).

Köszöntőt mond: DR. KRISTON-VÍZI JÓZSEF, a KABK elnöke

A kiállítást megnyitja: SZAPPANOS ISTVÁN festőművész, főiskolai tanár

Közreműködik: a Sugoi Kecskemét Anime/Manga Klub, vezetője: GÁL KLAUDIA.

Ajándék programjuk: “Japán fiatalok magyar szemmel”.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető: november 30-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

Kapcsolat: kecskemet.aomori@gmail.com

MUNAKATA Shikō (1903- 1975), a világhírű japán fametsző művész emlékmúzeuma Aomoriban, Kecskemét japán testvérvárosában található. A még életében legmagasabb művészeti elismerésben részesült Mester tiszteletére szülővárosa az elmúlt évben immár harmincegyedik alkalommal hirdette meg azt a pályázatot, amelyre végülis 3.676 alkotás érkezett. E hatalmas mennyiségű műből a zsűri valamivel több mint 400 darabot tartott alkalmasnak arra, hogy reprezentálják az alap- és középfokú, valamint a speciális képző oktatási intézmények tehetséges hallgatóinak javát.

 Ez év tavaszán a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola japán partnereinek aktuális küldeményeit bemutatták, amelyet őexcellenciája Sato Kuni nagykövet asszony nyitott meg.

Most a Hírös Agóra  Kecskeméti Ifjúsági Otthon Diákgalériájában tárják közszemlére a japán ifjúsági fametszők legkiemelkedőbb, díjazott munkáiból készített válogatást. A közel száz darab nagyméretű, változatos, a mai egyetemes diákvilágot és életérzést megörökítő fekete-fehér metszetek közül 43 alkotás még a megelőző pályázaton a legjobb és arany minősítést nyertek közül való. A 2018. évi legkiemelkedőbb művek közül szintén csaknem félszáz eredeti, javarészt 10-13 éves diákok által készített alkotást küldött el hazánkba a versenybizottság.

Az „Aomori tehetségei  –  Diákcsemege Japánból” című kiállítást 2019. november 9-én, szombaton 16 órakor nyitja meg Szappanos István festőművész, főiskolai tanár. A kiállítás szervezését az immár negyedszázados múltra visszatekintő Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör és a Neumann János Egyetem Pedagógiai Karán belül működő Magyar Gyermekkultúra Módszertani Központ vállalta magára.

A megnyitó délutánra meglepetés-programmal a három évvel ezelőtt megalakult Sugoi Kecskemét Anime/Manga Klub fiataljai készülnek.

A kiállítás megnyitója s a kísérő program nyilvános. Megtekintése és a részvétel ingyenes.

 

Hozzászólások