More

2017. szeptember 5. 18:00

Vidák István kecskeméti népi iparművész életműkiállítása 2017. augusztus 03-tól szeptember 10-ig a Pesti Vigadóban látható, ahol családtagjai és tanítványai munkái is megtekinthetők, valamint nemezművészeti gyűjtőútjaik legszebb példányai és kézműves témájú néprajzi dokumentumfilmjeik, könyveik is kiállításra kerültek. Alkotói tárlatvezetés szerveződik – JELENTKEZÉSI LEHETŐSÉG!

Alkotói tárlatvezetés – 2017. szeptember 5-én, kedden 18 órától Budapesten a Pesti Vigadóban Nagy Mari és Vidák István népi iparművészek, a Népművészet Mesterei mesélnek a kiállított nemezekről. A motívumok, jelek és jelentésük iránt érdeklődők számára biztosan nagy élményt jelent majd.

A kiállítást a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozata szervezi. ITT olvashatunk róla részletesen.

A tárlatvezetésről ITT olvashatunk bővebben. 

“A kiállítás címe: „NOÉ BÁRKÁJÁN” – mellyel ki kívánjuk fejezni azt a hagyomány- átörökítő és megújító munkát, mely tevékenységünket jellemzi. Életművünk három alapvető pilléren nyugszik: KUTATÁS, ALKOTÁS, ÁTÖRÖKÍTÉS. A kiállításunkat e három gondolat jegyében rendezzük” – nyilatkozta Vidák István és Nagy Mari.

A tárlatvezetésen való részvétel előzetes, online regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött.

Kecskemétről telekocsis utazást szerveznek az érdeklődők számára a budapesti Vigadóba, s még aznap este vissza is érkeznek Kecskemétre. Szeretettel várják a jelentkezőket minél előbb!

Információ: +36-30-9 456 321 – Csernus Lajos.

 

 

 

Hozzászólások