More

2020. február 14. 19:00

A szerelmes Chagall – Különleges zenés est Valentin nap alkalmából Horgas Eszter fuvolaművésszel. Helyszín: Kecskemét, Hírös Agóra Kulturális Központ. Időpont. 2020. február 14-én, pénteken 19.00 órakor.

Horgas Eszter fuvolaművész minden évben új és izgalmas zenei crossover bemutatóval lepi meg a közönségét. Műfaji határok nélkül hozza létre produkcióit, most azonban a tőle megszokottnál is különlegesebb estet álmodott meg.

Marc Chagall festőművész életútját követve orosz, zsidó, francia, amerikai klasszikus és jazz zeneműveiből válogatott bravúros feldolgozásokat hallhat a közönség. Az est különlegessége, hogy Chagall szerepében Bálint András Kossuth és Jászai-díjas színművésszel találkozhatnak a nézők.

Ez egy játék, ami arról szól, hogy mi történik akkor, ha a múltból idehozunk egy számunkra fontos alkotóművészt. Chagall a XX. század egyik kiemelkedő alkotója, zsenije. Az ő élettörténetei elevenednek meg, a festményei – hol vicces, hol megható, hol szenvedélyes, hol szívbe markoló – történetei által. Az előadás a kilencvennyolc évet élt művész életét népszerű, dallamos, fülbemászó melódiákkal, virtuóz hangszeres szólókkal dolgozza fel.

Olyan feldolgozásokat hallhat a közönség, mint Sosztakovics Keringője, Edith Piaf Chansonja, a ZAZ pop dala vagy a híres A Paris, Gershwin Kék rapszódiája, Avinu Malkeinu…

 Közreműködnek:

  • Horgas Eszter – fuvola
  • ClassJazz Band (Dajka Krisztián gitár, Hárs Viktor basszus, Kaszás Péter dob, Pusztai Csaba ütőhangszerek, Révész Richárd zongora )
  • Lőwenberg Dániel – zongora
  • Bálint András – narrátor
  • Hárs Róza – ének

Belépőjegy: 3.500 Ft, Kecskemét kártyával 3.000 Ft

Támogató: NKA Hangfoglaló Program

 

(A Montázsmagazinban 2018 januárjában olvashatott Horgas Eszter kecskeméti fellépéséről ITT.)

 

Hozzászólások