More

2020. február 20. 19:00

A rendszer című színes, feliratos, spanyol-francia thrillert, a Tavaszi Filmklub soron következő filmjét 2020. február 20-án, csütörtökön 19.00 órai kezdettel láthatják a bérlettulajdonosok Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban. Rendezte: Rodrigo Sorogoyen. A film 132 perc hosszú.

Manuel, egy befolyásos, karizmatikus politikus, akinek nagy esélye van arra, hogy regionális altitkárból végre elnökké léptessék elő. Tökéletes élete – a drága éttermek és luxus yachtok világa – pillanatok alatt összeomlik, amikor súlyos korrupciós botrányba keveredik. Párttársai magára hagyják, ám Manuelt nem olyan fából faragták, hogy egyedül vigye el a balhét. A párt megoldó emberének most saját bőrét kell mentenie, mielőtt a folyton nyomában szaglászó média kitálal. Rodrigo Sorogoyen fergeteges politikai thrillerjében a spanyol elitet úgy mutatja be, ahogyan még sosem láthattuk: a korrupciós ügyek obligát figurái úgy kelnek életre, hogy egyes párhuzamok láttán a vér megfagy az ereinkben.

Spanyolország ünnepelt sztárszínésze – Antonio de la Torre parádés alakítása, Alberto del Campo dinamikus vágói munkája, valamint Olivier Arson pulzáló elektropop zenéje nem csupán egy sodró lendületű krimit eredményezett, de egy szédítő karikatúrát is a korrupció természetrajzáról. A rendszer című filmet nem csak Spanyolországban tartják nagyra ( az idei Goya gála egyik fő nyertese 7 díjjal,) de a LUX-díj döntőseként idén ősszel 28 országban fog várhatóan tovább nőni Rodrigo Sorogoyen rajongótábora. Magyarországon először a Jameson Cinefest versenyprogramjában lesz látható a film. (forrás: mafab.hu)

Filmelőzetes ITT:

Rendezte: Rodrigo Sorogoyen
Főszereplő: Antonio de la Torre

Csak Filmklub bérlettel látogatható!

Bérletek válthatók a Hírös Agóra jegypénztárában (Deák F. tér 1.)
10-es bérlet ára: 4.000 Ft
6-os bérlet ára: 2.700 Ft (bármely hat filmre)

 

Hozzászólások