More

2018. április 26. 19:00

A cukrász – 2018. április 26-án, csütörtökön 19.00 órakor látható a Tavaszi Filmklub soron következő filmje a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban. A német – izraeli film héber, német és angol nyelven, magyar felirattal 2017-ben készült. Rendezte: Ofir Raul Graizer. A film hossza 104 perc.

Az Ofir Raul Grazier által rendezésre került izraeli-német alkotás a Karlovy Vary filmfesztiválon az ökumenikus zsűri által nyert díjazást, és több nemzetközi fesztivál válogatásában is szerepelt. A rendkívül komplex tartalommal és esztétikummal rendelkező film felejthetetlen élményt nyújthat a néző számára.

Tomas berlini cukrászdájába egy szép őszi napon besétál az izraeli Oren, aki munkája miatt gyakran jár a városban. Az elkövetkező hónapokban egyre többször ugrik be süteményért, és hamarosan szenvedélyes kapcsolatba kezd a férfival. Egy nap azonban nyomtalanul eltűnik. A kétségbeesett Tomas a keresésére indul: útja Jeruzsálembe vezet, ahol Oren családjának kávézójában kezdi sütni csodálatos tortáit. A különleges német sütemények felvirágoztatják az üzletet, és az eleinte bizalmatlan család is befogadja a szűkszavú idegent. A háttérben lappangó titkok azonban nem maradhatnak örökre rejtve…

Csak bérlettel látogatható!

Támogató: NKA

 

 

Hozzászólások