More

2019. június 22. 00:00

IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál Kecskemét főterén, 8. nap – 2019.06.22-én, szombatra is jutnak majd kitűnő fellépők, kiváló borok, pálinkák és ételek. A programok között idén is lehet válogatni a minőségi borok és pálinkák és az ízletes ételek között.

A főtérre kilátogatók élvezhetik Rákász Gergely koncertjét és a Random Acoustic koncertjét, a GASZTROSZÍNHÁZ – WINE TOURIST – három bor és három személyiség, borkóstolóval egybekötött színházi előadását, és még sok érdekes műsorral találkozhatnak. Ezen a napon rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját is.

Programok 2019. június 22-én, szombaton

Helyszín: Romkert 
10.00-16.00 óra között – Kecskeméti Örömfestők, a Montázsmagazin szervezésében

Helyszín: VER-BAU színpad
16.00 óra – „Tánccal a feledés ellen” – Szenior Örömtánc Gyöngyösi Ildikóval
16.30 óraA Mathiász János Borrend és a meghívott bor és pálinkarendek felvonulása zenés felvezetéssel a Turisztikai Központtól a főtéri VER-BAU színpadig
17.00 óra – Mathiász János emlékérem átadása – Borrendek köszöntése, ceremóniája és borrendi avatás
17.45 óra – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kunsági Női Borrend közösen meghirdetett kreatív pályázata közönségdíjának átadása
18.00 óra – Közös Koccintás a Magyar Bor és Pezsgő Napján Kecskemét Város Boraival Hozz magaddal üveg borospoharat, ingyenesen töltünk neked!
20.30 óra – “Lords of the Organ”- RÁKÁSZ GERGELY koncertje
“Lords of the Organ” sorozata harmadik évadához érkezett idén, és már számos rangos fesztivál a műsorára tűzte. A koncepció az, hogy ha az orgona a hangszerek királya, akkor a lordok, a főurak azok, akik az asztalát körülülik. Bach természetesen az asztalfőn ül, és minden évben azok kerülnek a műsorba, akik valamilyen módon kötődnek az adott esztendőhöz. Idén Vivaldi és Bach művek, Gustav Holst legendás Bolygók szvitjéből a Jupiter, Berlioz Rákóczi indulója, és francia romantikusok kaptak helyet a programban, mindegyik Rákász saját átiratában.

23.00 óra – RANDOM ACOUSTIC koncert
A Random Acoustic 2013 tavaszán alakult tapasztalt, fiatal, gyöngyösi zenészekből. Közismert dalokat adnak elő akusztikus formában, a repertoárban helyet kap Amy Winehouse és Pink csakúgy, mint a Queen vagy a Kimnovak.

TOVÁBBI PROGRAMOK A LUCA KÚT KÖRÜL:
16.00-21.00 óráig – SZIVÁRVÁNY játéktár
18.30 óra – GASZTROSZÍNHÁZ WINE TOURIST – három bor és három személyiség, borkóstolóval egybekötött színházi előadás
Turistáskodni jó. Közben 3 borvidéket meglátogatni és megkóstolni hozzá helyi specialitásokat – még jobb. A WINE TOURIST formája improvizációs színház, ahol a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző borvidékek ihlette csodálatos nedűkre.
Színészek: Boncsér Sára Luca, Bárnai Péter, Fodor Dávid
Az előadás megtekintése ingyenes, ám az igazi gasztroszínházi élményhez 3 tételes borkóstolóval és sajttállal járulunk hozzá.
Ára: 1.000 Ft
A borospoharak a helyszínen lesznek megvásárolhatóak. Akik nem vásárolnak poharat, azok is megtekinthetik az előadást kóstoltatás nélkül.

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központban

10.00-24.00 óra között – Válogatás a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra készült plakátokból 1985 – 2019
Pócs Péter, Horváth Mária, Farkas Antal Jama, Dudás Gábor, Orosz István, Ulrich Gábor alkotásai
Haui József: Képregény mazsolák
Horkay István plakátjai: Digitális újvilág
Ishu Patel fotókiállítása: Ázsiai életek – Betekintés közelről

Helyszín: Kecskemét, Deák Ferenc téren
22.00 óra – TŰZUGRÁS a Kecskemét Táncegyüttessel

Helyszín: Ifjúsági Otthonban

17.00-24.00 óráig – MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – UTAZÁS PEPITÁBA – Színes barangolás a logika, a fantázia és a kreativitás fekete-fehér földjén
17.00-19.00 óráig PEPITA SZÍNPAD – Gyermek bábos, színjátszó táncos csoportok bemutatói az Udvaron
• 17.00-19.30 óráig ESTI SAKK-KÖR – Vendégünk: Mádl Ildikó kétszeres sakkolimpiai aranyérmes sakkozó, női nemzetközi nagymester
Élménybeszámoló, sakkbemutató és 15 táblás sakk szimultán a Ifjúsági Otthon, tükörteremben:
19.00-20.00 óráig – MONOKRÓM – Rendhagyó kiállítás megnyitó és performansz a Diákgalériában a Katedra Középiskola diákjainak alkotásaiból
• 20.00-21.00 óráig – FEKETE-FEHÉR BILLENTYŰK – a Zegernye Zenekar koncertje, főszerepben a harmonika és a zongora
21.00-22.00 óráig – ÁRNY-BÁB-SZÍNHÁZ avagy A kiskakas gyémánt félkrajcárja. Interaktív árnyszínház kicsiknek és nagyoknak Tóth Anita bábszínésszel.
22.00-23.00 óráig – MATT KÉT TÁNCLÉPÉSBEN – tánc show a Fallaway Táncegyesülettel
23.00 órától – MATTULÁS zenés képsorokra

KÖZBEN:
17.00-20.00 óráig – PEPITA KAVALKÁD – Huszárvágás – sziluett készítés- Óriás malomjáték

Vendéglátás: Otthon Kávézó és Teázó

 

Hozzászólások