More

2019. június 20. 00:00

IV. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál Kecskemét főterén, 6. nap – 2019.06.20-án, csütörtökre is jutnak majd kitűnő fellépők, kiváló borok, pálinkák és ételek. A programok között idén is lehet válogatni a minőségi borok és pálinkák és az ízletes ételek között.

Programok 2019. június 20-án, csütörtökön

Helyszín: VER-BAU színpad

 • 17.00 óra – Ballet Szenegál -KAFF szervezésében
  Szenegáli és guineai táncosokból és zenészekből áll. A társulatból többen gyermekkoruk óta zenélnek, az anyatejjel szívták magukba a művészetet Afrikában. A produkciók során rendkívül látványos öltözetekben több hangszert szólaltatnak meg, és több nyugat-afrikai népcsoport koreográfiáját mutatják be. A Ballet Szenegál repertoárjában számos nyugat-afrikai tánc szerepel. Például a yela, a kuku, a dundumba, a diola, a serer és Szenegál népi tánca, a mbalax. Legszenzációsabb produkciójuk a peul tánc, mely során az ú.n. „kunnawal” hagyományt, azaz az akrobatikával tarkított óriás tökedényes táncot mutatják be. A kiváló művészek az előadások során számos hangszert megszólaltatnak, például a laalat, vagy a tökhéjedényes csörgőt, a tökedényt, a balafont, a sabar, a djembe és a dundun dobokat.
  Tagok:
  Cheikh Ibrahima FALL
  Gaye MALY
  Mouhameth DIOP
  Evelyn ASIAMA
  Mbaye NDIAYE

 • 20.00 óra – MAGASHEGYI UNDERGROUND koncert
  A Magashegyi Underground fennállásának tizennegyedik évében sem unatkozik: a zenekar új albumán dolgozik, amelyen a megszokott slágeres hangzás mellett – tavaly adott irodalmi koncertjeik nyomán – Tóth Krisztina verseiből is készítenek feldolgozásokat. Kecskeméten visszajáró vendégek, alakulásuk óta minden évben megfordultak itt – idei fellépésükre új energiákkal feltöltődve érkeznek, a műsor gerincét a zenekar legpörgősebb dalai adják majd tele olyan ismert slágereikkel, mint a Szeplős váll, Metróhuzat, Rázz fel vagy az Árnyékok.

 

 • 22.15 óra – LÁMPALÁNG koncert
  A Lámpaláng egy budapesti akusztikus formáció, énekre, gitárra, perkusszív hangszerekre, hegedűre hangszerelve. Zenéjüket ,,vers-zene”-ként és ,,énekelt költészet”-ként jellemzik, mivel magyar nyelvű dalaik szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítik. Megzenésítéseikben különböző könnyűzenei műfajokat ötvöznek, de szeretettel nyúlnak a magyar népzenei hagyomány elemeihez is.

 

 

 

Hozzászólások