Április 11-től 13-ig egyidejűleg három izgalmas programmal is várják az érdeklődőket a Vasúttörténeti Parkban: az „Oldtimerek Hétvégéje”, a „Kalandjárók Kiállítás” és a „Magyar Vasúttörténeti Park” látványosságai 100.000 négyzetméteres rendezvényterületen kínálnak egyedülálló élményt.


A rendezvény a nosztalgiázni vágyóknak és a családosoknak egyaránt szól, hiszen programok egész sora várja a felnőtt és a gyerek érdeklődőket is. A főrendezvény, az „Oldtimerek Hétvégéje” igazi kuriózumokkal lepi meg a közönséget: bemutatjuk a világ első automobiljának, a Mercedes Patentwagennek a gyári másolatát. Látható lesz a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának diplomáciai autója, a fekete Csajka, Bartók Béla fiának VW kombija, és itt lesz James Dean filmszínész 917-es Porschéja is. Az oldtimer autók széles repertoárja vonul fel: jó néhány 100 évesnél idősebb, fakerekű járműcsoda mellett, az óriási amerikai cirkálókon át a „Youngtimer” sportautókig minden járműkorosztály látható lesz.


A kiállítás 2 kerekű korelnöke egy 1870-es gyártású Velociped lesz, a 3 kerekűek között a legidősebb az 1883-ban gyártott Patentwagen, a négykerekűek között pedig egy 1903-as DeDion Bouton. Természetesen nem maradhatnak el a KGST korszak gyöngyszemei sem: a DKW-től a Warszawáig sok-sok gyönyörűen restaurált gépcsodát láthat a közönség. A motorosok sem fognak csalódni, hiszen 100 évnél idősebb ősmotorokat fotózhatnak majd közelről.

A park területén oldtimer autókat és motorokat, vasúti kocsikat és gőzmozdonyokat lehet közelebbről is megtekinteni, ezen kívül teherautók, traktorok és stabil motorok is bemutatkoznak. Összesen mintegy 400 oldtimer jármű lesz látható a hétvégén a Vasúttörténeti Parkban.Az új rendezvényterületen, a Víztorony Parkban a Kalandjárók mutatkoznak be lakókocsikkal, hajókkal, új autókkal, motorokkal és quadokkal. Itt számos gyerekeknek szóló programot is rendeznek: lesz állatsimogató, pónilovazás, kalandpark, gyerekfoglalkoztatók, mászófal, arcfestés, mesefigurák és BMX-bemutatók. A szervezők a felnőttekre is gondoltak. A gasztronómia utcában háztáji kolbászokat, sajtokat, borokat és pálinkákat kóstolhatnak és vásárolhatnak. Ez a program egyben egy új rendezvény előhírnöke is lesz, hiszen 2014. november 14-16-ig nagyszabású  „Disznótoros Kolbászfesztivált” tartanak majd a Vasúttörténeti Parkban.


Április második hétvégéjén a Park összes interaktív programja is üzemelni fog: lesz mozdonyforgató, sínautó, hajtányok, omnibusz, kerti vasút 5 szerelvénnyel és gőzmozdonyozás egy óriási Truman gőzmozdonnyal.

A két rendezvényre egy belépőjeggyel lehet majd belépni. A jegytípusokról és a vásárlási lehetőségről további információ a www.oldtimershow.hu oldalon található.

Szöveg és fotók forrása: Oldtimer Show Kft.

2014. március 31.

Hozzászólások