Kreatív alkotóműhelyek – A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon januárban is várja alkotóműhelyeibe az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

GYEREKEKNEK

KÉPRŐL-KÉPRE RAJZ ÉS ANIMÁCIÓS FILMES ISKOLA
műhelyfoglalkozások 10-18 éveseknek
Az évek óta sikeresen működő animációs műhely a térségben egyedülálló képzési lehetőséget biztosít. Itt kiemelkedő rajztudás nélkül is megcsillanthatod kreativitásodat. A foglalkozásainkon kipróbálhatod a rajzfilmkészítési technikákat és technológiákat, lehetőséged nyílik a rajzolt, a papírkivágásos, a gyurma, a homok, a tárgy és a pixilációs animációk gyakorlati megismerésére és kipróbálására.
Ideje: péntekenként 15.00 – 18.00 óráig.
Művészeti vezető: Szoboszlay Péter, Balázs Béla- díjas animációs filmrendező
Asszisztensek: Fazekas László és Gulyás-Kis Ágnes
Részvételi díj: 8600 Ft/hónap

FAZEKAS INASOK
tehetséggondozó fazekas szakkör 8-14 éveseknek
Gyermekjátékok, sípok, figurák, edények készítése, máz alatti festés. Korongozási gyakorlatok.
Ideje: hétfőnként 15.00-17.00
Szakkör vezető: Gömöry Dorottya fazekas
Díja: 4500 Ft

IFJÚSÁGI ÉS FELNŐTT KOROSZTÁLYNAK

FAZEKAS SZAKKÖR
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkákig avatják be az érdeklődőket a fazekasságba. Mázas kerámiakészítés. A műhelymunka zárásaként raku égetés.
Ideje: keddenként, vagy szerdánként 17.00-20.00
Szakkör vezető: Gömöry Dorottya fazekas
Díja: 7000 Ft

FORMA-BONTÓ műhely
Szeretnéd megismerni a térbeli tárgyak alkotásának titkát? Szívesen népesítenéd be konyhádat sajátkészítésű készletekkel, különleges tálakkal, bögrékkel? Akkor itt a helyed!
Megismerkedhetsz többek között az agyaggal, félporcelánnal, a modell utáni mintázással, a sokszorosító gipsz öntőformák készítésével.
Ideje: csütörtökönként 17.00-20.00
Szakkör vezető: Lőrincz Luca keramikus
Díja: 7500 Ft

TŰZZOMÁNC ALKOTÓMŰHELY
Ifjúsági, felnőtt korosztály számára ajánljuk (14 éves kortól)
A műhely a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők számára a különböző zománctechnológiák elsajátítását és gyakorlását teszi lehetővé. A heti rendszerességgel tartott foglalkozások során – inspiráló témákkal kiegészítve – alkalom nyílik a festő-, huzal-, sodrony- és rekeszzománc technikák elsajátítására.
Az elmélyültebb alkotómunka érdekében kéthetente szombatonként 6 órás foglalkozásokra kerül sor.
Szakkör vezető: Kőrös Sára grafikus
Díja: 4000 Ft/alkalom
A műhely támogatója: TOBIZO Kft
Információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu, 20-4212-589
Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet!
A foglalkozás megtartására minimum 8 fő jelentkezése esetén kerül sor!

KOSÁRFONÓ TANFOLYAM
A vesszőfonás titkait ismerhetik meg az érdeklődők. A tanfolyam tíz alkalomból áll, melyek során kenyeres, ovális, bevásárló és szögletes kosár készítésére kerül sor.
Alapanyag: fűzfavessző
Ideje: hétfőnként 17.00-20.00
A tanfolyam megtartására 10 fő jelentkező esetén kerül sor. Az első foglalkozás időpontját a jelentkezőkkel előre egyeztetjük.
Szakkör vezető: Gálné Vörös Sára Terézia
Díja: 15 000 Ft/10 alkalom

TÁRGYKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK CSOPORTOKNAK
Óvodai, iskolai csoportfoglalkozások, kézműves mesterek vezetésével, melyek során évszakokhoz, ünnepkörökhöz, szokásokhoz kapcsolódó tárgyat alkotnak a gyerekek.
A foglalkozásokra –hétfőtől-péntekig 9.00-15.30 óra között – előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni a csoportokat.
Az árak egy tárgy elkészítését jelentik.
Jelentkezés, időpont egyeztetés: Acsai Rita, acsai.rita@hirosagora.hu, 20-4212-589

KERÁMIA csoportfoglalkozások
Ismerkedés az agyaggal, alakíthatóságával, nyomatok, állat- és emberfigurák mintázása, sípok, gyermekjátékok, tányér- és bögrefestés, ünnepekhez kapcsolódó ajándéktárgyak készítése.
Foglalkozásvezető: Gömöry Dorottya, Acsai Rita
Részvételi díj: 650 Ft/fő

A KÉZ ÖT UJJA csoportfoglalkozások
Kreatív tárgyalkotó foglalkozások különböző anyagokból, változatos technikákkal. Választható foglakozások: nemezelés, szalma- gyékény-, csuhédíszek, rongybaba, papírdúc, papírmasé, stencilezés, textilfestés.
Foglalkozásvezető: Polyák Emese, Trungel Aranka, Acsai Rita és más mesterek
Részvételi díj: 500 Ft/fő

TŰZZOMÁNC csoportfoglalkozások
Festett tűzzománc képek, ajándéktárgyak készítése.
Foglalkozásvezető: Uhl Vera, Szabó Zsuzsa rajztanárok
Részvételi díj: 950 Ft/fő

RE-MIX csoportfoglalkozások
Kreatív és környezettudatos foglalkozás.Az izgalmas újrahasznosítás során életre kel a lyukas bicikligumi, az összefilcesedett gyapjúpulcsi, vagy éppen a reklámújság…
Választható foglalkozások: textil lények maradék anyagból, merített papír (levélpapír, ajándékkártya, falikép készítése), re-ékszer készítés, bicikligumi állatkert.
Foglalkozásvezetők: Oláh Edit, Barkóczi Titanilla és más kézműves mesterek
Részvételi díj: 400 Ft/fő

KIS MŰVÉSZETTÖRTÉNÉSZEK
Játékos interaktív ismeretterjesztő foglalkozás kisiskolásoknak
A foglalkozásokon a gyermekek bepillantást nyernek egy-egy érdekes művészeti témába. A három választható foglalkozás az őskor és ókor művészeti korszakokra épül. Először játékos formában, egyfajta ismeretterjesztő előadáson hallanak az adott témáról, majd rögtön az előadást követően gyakorlatban is elkészíthetik a korszak és a téma által ihletett tárgyakat keramikus segítségével.
Választható foglalkozások:
•    Marokkő és amulett
Réges régen az amuletteknek, marokköveknek különleges varázserőt tulajdonítottak viselőik. Járjuk körül ezeknek a különleges tárgyaknak az eredetét, történetét, majd készítsük el saját különleges tulajdonsággal bíró amulettünket.
•    Állatok az őskor és ókor művészetében
Az állatok mindig is különösen fontosak voltak számunkra. Elődjeink, az ősemberek földfestékkel festették meg a körülöttük élő állatokat barlangjaik falára. Vadász mágia, varázslat? Vagy csak történetek megörökítései? Az egyiptomiak az állatokat isteni rangra emelték. Tudtad, hogy nem csak macska, de víziló istenég is volt? Hogy nem csak az embereket, de állataikat is múmiává balzsamozták? És még mennyi különös történet van az állatokról. Az előadáson beszélünk az ősi indiánkultúrák állatairól, az ausztrál ab originalok képeiről és a keleti népek állat ábrázolásairól.
Majd segítséggel elkészíthetitek agyagból a személyes állatszobrotokat.
•    Edények, tálak,
Már az ősidőkben is készültek tálak, lényegesen egyszerű technikával és módokon. Az ókori népek már ismerték a kerámia technikáját, és tökéletesítették is igen hamar. Ám nem csak kerámia edények készültek régen. Ügyesen bántak a fémmel, fával. Néhány különleges edény és mintázata segítségével érdekes történeteket mesélünk.
A foglalkozás során elkészítünk egy szalagos technikával készült edényt, és földfestékkel, érdekes mintázatokkal ékesítjük.
Az interaktív előadások vezetője: Kun-Sebők Kata művésztanár
Kézműves foglalkozás vezető: Lőrincz Luca keramikus
Részvételi díj: 800 Ft/fő

 

 

 

Hozzászólások