Gyorsan elkészíthető, vajpuha glutén- és tejmentes finomság, kicsiknek és nagyoknak is szívből ajánlom, nemcsak különleges alkalmakra.

csokitorta_tejmentes

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa vagy sütőtök
10 dkg magas kakaótartalmú (70-80%-os) csokoládé
10 dkg kókuszolaj
1 tk vanília kivonat
4 tojás
5 dkg édesítő (xilit vagy eritrit)
5 dkg darált mandula vagy dió

Elkészítés:

A sárgarépát (vagy sütőtököt) apróra vágjuk, megfőzzük, majd még melegen pürésítjük.  A tojássárgákat habosra keverjük az édesítővel 3-4 percig. Közben a csokit felolvasztjuk a kókuszolajjal, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt olvasztott csokit a felvert tojássárgához keverjük, majd a répapürét, a vanília kivonatot és a darált mandulát is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy 23 cm-es tortaformát kikenünk némi kókuszolajjal, és beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. A torta közepe ilyenkor még kicsit sületlennek látszik, de ilyennek kell lennie. Kihűlve tálaljuk, felvert kókuszkrémmel, de gyümölcsökkel, lekvárral vagy magában is nagyon finom.

Jó étvágyat!!

Szijgyártóné Kunvári Nóra

Hozzászólások