3 diós és 7 mákos bejglit készítettem idén. Ezeknek a receptjét osztom most meg az olvasókkal.

bejgli

A hozzávalók:

A 10 tésztához:

  • 1300 g finomliszt (BL55)
  • 400 g vaj
  • 250 g zsír (sertés)
  • 130 g porcukor
  • 5 csipet só
  • 20 g élesztő (friss)
  • 130 g tojássárgája (1 db = 15 gramm)
  • 260 ml 2,8%-os tej

A 3 diós töltelékéhez:

  • 400 g dió (darált)
  • 160 g kristálycukor
  • 60 g méz – akác
  • 10 g fahéj (őrölt)
  • 120 ml 2,8%-os tej
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 2 db narancs héja
  • szerecsendió (őrölt)
  • narancshéj – kandírozott
  • mazsola

A 7 mákos töltelékéhez:

  • 800 g mák (darált)
  • 500 g kristálycukor
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 5 dl víz
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt)
  • mazsola
  • fahéj (őrölt)

A 7-ből 4-be még magozott meggy is került.

A kenéshez:

5 db tojássárgája
majd
5 db tojásfehérje

Vass Ákos

VassÁkosRecept-Blog

Hozzászólások