A szakadár – Oscar-díjas rendező filmje érkezik a mozikba a világot sokkoló Hasogdzsi gyilkosságról. Október 7-től látható a hazai mozikban az Oscar-díjas Brian Fogel pattanásig feszült oknyomozó thriller-dokumentumfilmje az esetről, amely megdöbbentette a világot.

2018-ban a világsajtó egyik vezető híre volt a Washington Post újságírója, a Szaúd-Arábiai származású Dzsamál Hasogdzsi esete, aki Közel-Kelet egyik legjelentősebb rendszerkritikus értelmiségijeként nyomtalanul eltűnt, miután hivatali ügyek miatt besétált Szaúd-Arábia isztambuli nagykövetségére.

a szakadar

A menyasszonya és a világ minden részéből a segítségére siető szaúd-arábiai kivándorlók nyomozást indítottak, ami felkavaró részleteket tárt fel az újságíró meggyilkolásáról és a háttérben húzódó geopolitikai összefonódásokról.

A film előzetese:

Bryan Fogel rendező – aki a profi sport legsötétebb oldalát és doppingbotrányait bemutató “Icarus” című filmjéért Oscar-díjat nyert – pattanásig feszült oknyomozó “thriller-dokumentumfilmet” készített az esetről.

a szakadar

A “The Dissident – A szakadár” a kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált, és nemzetközi fesztiválkörútján számos szakmai elismerést kapott. Többek között a hazai Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

A szakadár (The Dissident) október 7-től érkezik a hazai mozikba. Eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában lesz látható.

The Dissident – A szakadár
színes feliratos amerikai film, 119 perc, 2020 (16)
rendezte: Bryan FOGEL
Producer: Bryan FOGEL, Jake SWANTKO, Mark MONROE, Thor HALVORSSE
Forgatókönyvíró: Bryan FOGEL, Mark MONROE
Operatőr: Josh BRAUNREUTHER
Vágó: Scott D. HANSON, James LECHE, Wyatt ROGOWSKI, Avner SHILOAH
Szereplők: Omar ABDULAZIZ, Fahrettin ALTUN, John O. BRENNAN, Hatice CENGIZ

 

 

Forrás: Pannonia Entertainment

 

Hasonló filmajánlónk:

Normális világ – Spanyol filmdráma holnaptól a mozikban

 

Hozzászólások