A világhírű író, Stephen King hatvanöt éves.

A címben szereplő titulussal szokták illetni az amerikai bestseller írót, Stephen King-et. Ha belegondolunk, tényleg kevés olyan írót találunk, aki akkora hatással lett volna az úgynevezett popkultúrára, mint ő. Több mint 350 millió (!) példányt adtak el a köteteiből, amelyekből számos hollywoodi szuperprodukció és TV-film is készült. Sokszor magát az írót is felfedezhetjük egy-egy szerepben, aki a forgatókönyvek létrejöttében is aktív szerepet vállal.

Az állandó elemek sem maradhatnak ki a King történetekből. Főhősei legtöbbször maguk is írók, a cselekményt pedig sokszor helyezi Maine államba, ahol ő maga is született.

Ha valaki szereti az izgalmakat, a fordulatokat, és persze a borzongást, az Stephen King-et is szeretni fogja. Leghíresebb története valószínűleg A ragyogás (amiről sokaknak biztos Jack Nicholson őrült tekintete jut az eszébe a filmadaptációból), de érdemes próbát tenni a többi könyvével is. Már a megjelent kötetek listája is több cikkre elegendő anyag lenne, így a teljesség igénye nélkül csak néhány történet ajánlónak: Tóparti kísértetek, A halálsoron, Borzalmak városa, Halálos árnyék, A remény rabjai, Az, Carrie.

 

A könyvekhez jó borzongást, az írónak pedig boldog születésnapot!

 

Hozzászólások