A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság minden levendularajongót vár a június 14-től három héten át tartó Levendula Hetek programsorozatra.A Szedd magad akció keretén belül -3 hétig- a virágzás függvényében minden nap délelőtt 10 órától 20 óráig a tihanyi bekötőút melletti levendula-ültetvényen bárki szedhet levendulát a helyszínen beszerezhető aratótáska megvásárlása után. A Levendula Hetek ideje alatt a hétvégék kivételével a Belső – tó partján lévő Levendula Ház Látogatóközpontban is különböző programok várják az érdeklődőket. Mindent megtudhatunk a gyógynövényről és megtekinthetjük a levendula lepárlás folyamatát. Megvásárolhatjuk a tihanyi levendula-ültetvényről származó, 100%-os tisztaságú levendulaolajat is! Megízlelhetjük a különleges zamatú levendula teát, a kézműves foglalkozásokon pedig maradandó emléket készíthetünk.
Levendula Hetek a Levendula Ház Látogatóközpontban

2014. július 4-ig hétfőtől péntekig (csak hétköznapokon)

  • 10.00 órától a látogatók megtekinthetik a levendula lepárlás folyamatát és tájékoztatást kapnak a levenduláról – térítésmentes
  • 13.00 – 16.00 között kézműves foglakozás a foglalkoztató teremben Belépődíj: 400 Ft/fő
  • 17.00 órától Ötórai tea! Vendégünk egy levendula teára, aki hozza magával a saját bögréjét!

A Levendula Ház Látogatóközpontban megnézhetünk egy interaktív kiállítást, valamint egy filmet a Tihanyi-fésziget kialakulásáról és a levenduláról, ezen kívül levendulás ajándékbolt és teázó is várja a látogatókat.
Ültetésre alkalmas levendulatő, egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek – olaj, levendulás csokoládé, levendulaszörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendulás ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi – ezeket mind megvásárolhatjuk a látogatóközpont ajándékboltjában.

www.levendulahaz.eu

Forrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park hírlevele

2014. június 23.

Hozzászólások