A Budapest Bár koncertezik Márton napján a Hírös Agórában. Új lemezéről is válogat majd dalokat a zenekar a 2020. november 11-én, Márton napján sorra kerülő koncertjén a Hirös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A „Ha megtehetnéd” című korong dalainak témái a vágyainkról és a szerelemről szólnak. A címadó dalt Lovasi András jegyzi és énekli, aki szintén itt lesz az együttessel Kecskeméten, többek közt Rutkai Bori, Tóth Vera, Frenk és Mező Misi vendégénekesek társaságában.

a budapest bar

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Összesen tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik. Talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar.

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. Ezzel teremtenek egy új zenei irányzatot, a gypsy lounge alapjait. A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat.

A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra. Közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Fiatalok és idősebbek egyaránt szeretik az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között, és kiszakít a mindennapokból.

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

További információk ITT érhetők el.

“Ha megtehetnéd” – Hallgasson bele ITT!

 

Kapcsolódó korábbi programajánlónk