Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájában már a harmadik szezont kezdjük meg. Akik részt vettek Smart Cooking School kurzusain, tudják, hogy mindig remek a hangulat, fantasztikus étkek készülnek, a parfümséf receptjei pedig kitűnőek.


Öröm, hogy folytatódik a Béterv Smart Cooking School. Az őszi szezonban arra gondoltunk, hogy minden alkalommal kalandozzunk, utazzunk egy kicsit. Az adott hely konyhájában használt fűszerek illatának segítségével bármikor fel tudom idézni az utazásaimmal kapcsolatos emlékeimet, az ország hangulatát, az emberek kisugárzását ” – mesél az őszi kurzusokról Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf. “Ezért is döntöttünk úgy, hogy minden egyes kurzust egy-egy tájegység köré szervezünk. Toscana, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban lesz az, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.”

Mitől okos egy konyha?

A főzőiskolában a Zepter edényeiben főzünk, a résztvevők sokszor megdöbbennek azon, mennyire takarékos a használatuk. Az akkutermikus kialakítás miatt az ételek sokszor a háttérben készülnek és az áramfogyasztás is kisebb” – magyarázza az okos konyha okos eszközeinek tulajdonságait Bíró Botond Boldizsár. “Lassan egy éve használom az edényeket és tulajdonképpen szinte mindenre kiválóan használhatók. A leves gyakorlatilag háttérben, minimális energiával is elkészül, még úgyis, hogy én sokáig készítem, hogy összeérjenek az ízek. Sütni is remekül lehet bennük, nem ragad le és puha omlós lesz az étel. Köreteknél a párolás pazar, hiszen nem érintkezik vízzel az alapanyag.”

A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:

Szeptember 27. – Keleti kalandok
• előétel: Tavaszitekercs citromos chiliszósszal
• leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével
• főétel: Falafel – humusszal és tortillával és joghurtos uborkával
Október 18. – Baszkföld csodái
• előétel: Gombás pintxos kecskesajttal
• leves: Baszk zöldségleves chorizóval és babbal
• főétel: Szardínia mediterrán szósszal és sültpaprikás cous-cous
November 8. – Marokkó aranya
• előétel: Chermoula füstölt lazaccal és ananász salsa-val
• leves: Harirra leves csicseriborsóval
• főétel: Bárányborda aszaltgyümölcsös basmati rizzsel és marokkói répasalátával
November 29. – Ünnepekre hangolva
• előétel: Souse-videolt narancsos kacsamellel
• leves: Korhely leves húsgombóccal
• főétel: Tengeri süllő gyömbéres sütőtök pürével

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja alkalmanként 9.500 Ft.

Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az info@beterv.hu e-mail címen lehet. További információk a Béterv honlapján találhatók.

Forrás: Arteregó Kft.

 

Hozzászólások