Íme egy igazán melengető, egyszerű krémleves a fázós téli napokra.

teli_kremleves

Hozzávalók:

  • 1 ek zsiradék
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa felkockázva
  • 30 dkg sütőtök hámozva, felkockázva
  • 1 l alaplé vagy víz
  • Fél tk őrölt gyömbér
  • Fél tk őrölt kurkuma
  • Fél tk őrölt szerecsendió
  • Só, bors
  • 2 ek zselatin

Elkészítés:

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a sütőtököt, majd 10 percig pirítjuk őket, és felöntjük az alaplével vagy vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a zselatint.

Jó étvágyat!!

Szijgyártóné Kunvári Nóra

Csipetfalat blog

 

Hozzászólások