Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a nyarat egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.

 

Sütőtökkrémleves whiskyvel grillezett tökmaggal
Indítsuk az összegyűlt baráti társaságnak kínált menüt lágy sütőtökkrémlevessel. A levest hagyományos módon, a tűzhelyen készítsük el, a sütőtök magjait azonban locsoljuk meg néhány csepp The Famous Grouse Smoky Black-kel és grillrácson pirítsuk meg. A whisky füstös aromája tökéletes kiegészítője a pikáns levesnek.

Whiskyben pácolt csirkemell steak édesburgonya pürével
Keverjünk össze néhány cl The Famous Grouse-t egy lime levével, reszeljük le egy narancs héját, és adjunk hozzá egy csipet rozmaringot, sót, és barnacukrot. Az így készült pácban megforgatott csirkemell filéket rostlapon süssük meg, köretként tálaljunk édesburgonya pürét. A fogást különlegesebbé tehetjük rozmaringos olívaolajjal meglocsolt és fekete Hawaii sóval megszórt édesburgonya chipsszel.

Grillgrouse koktél konzervdobozban
Lepjük meg vendégeinket a gourmet világban népszerű konzervkoktélokkal! Egy üres konzervdobozban 45 ml The Famous Grouse whiskyhez adjunk 20 -20 ml limelevet, narancslevet, almalevet és 2 teáskanál folyékony mályvacukrot. Díszítsük a lime kifordított héjával, rószaszirommal és fügével. Kínáljuk mályvacukorral a tetején, amit fogyasztás közben kis lánggal stílusosan meg is grillezhetünk.

 

Forrás: Red Lemon Media

 

Hozzászólások