Ha igazán karácsonyi csuda-finomsággal akarod meglepni a családodat, akkor javaslom ezt a receptet kipróbálásra. Garantálom, hogy mindenkinek ízleni fog, legyen az kicsi gyerek vagy nagy gyerek, mert ez olyan csudajó!

ica_csokis_sutije

Ica csokis sütije

Juli barátnőm sok évvel ezelőtt egy vendéglátás alkalmával ezt sütötte meg nekünk, s én azonnal lecsaptam a receptre. Azóta nincs karácsony, hogy el ne készíteném. Mert olyan csokis, olyan krémes, olyan fantasztikusan finom! Ha kellő kedvet ébresztettem benned, akkor munkára fel!

Nézzük a hozzávalókat:
45 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
Ezeket a szárazanyagokat összekeverem.
4 tojás
4 ek. tej
E két összetevőt habosra keverem, majd hozzáadom a következőket:
25 dkg olvasztott margarin
10 dkg apróra vágott dió (ne darált legyen)
10 dkg áztatott mazsola, összevágva

Ezután teszem bele a szárazanyagokat. Hmm, ugye milyen tartalmas? Ne ijedj meg, nem lesz émelygősen édes!
Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm, s kb 30 percig, tűpróbáig sütöm, 180 fokon.
Ezután elkezdhetem a sütemény krémjét készíteni, ami a csokis tészta tetejére kerül. Ehhez szükséges:

16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 ek tej
2 ek feketekávé
1 cs. vaníliapuding
5 dkg kakaópor

Ezeket gőz fölött fényesedésig keverem, s a csodálatos finomságot a kihűlt tésztára simítom. Most már csak a korona hiányzik, vagyis … Fél diószemeket teszek rá úgy, hogy majd a felvágott szeletek közepére kerüljenek. Gyengéd erőszakkal belenyomom a krémbe. 🙂
Lehet, hogy kissé munkásnak tűnik, de ha egyszer az asztalra teszed, családodtól sok-sok dicséretet fogsz bezsebelni!

Békés, szép karácsonyt kívánok!
Tóthné Filus Ica

Hozzászólások