A tortákat főtt rizsből, sárgarépából, céklából és kiwiből készítették az állatkerti takarmánykonyha dolgozói. A nagy műgonddal készített gasztronómiai remekműveket az állatgondozók helyezték el a kifutóban, majd ezután engedték ki az Elefántházból a két állatot. A torták nagyobbik felét természetesen Angele fogyasztotta el, de a nagyrészt még anyatejen élő, ám már szilárd táplálékkal is próbálkozó Asha is belekóstolt.

A 100 napos ünnepség keretében mutatták be azt az Állatkert kiadásában megjelent új könyvet, amely egyrészt Asha és az állatkerti elefántcsalád történetét meséli el, másrészt bemutatja a budapesti elefánttartás több mind egy évszázados történetét, az elefántok állatkerti gondozásának kulisszatitkait, illetve az elefántfélék természetrajzát is.

Az Állatkertben beszerezhető könyv Kovács Zsolt munkája, a művet a könyvbemutatón Szemadám György képzőművész, író, az Állatkert egykori oroszlángondozója méltatta.

Szöveg és fotó: Fővárosi Állat-és Növénykert/Bagosi Zoltán

2013. május 28.

Hozzászólások