Nagyon egyszerű, mindamellett rendkívül finom, tej-, glutén-és cukormentes sütemény, amely könnyen és hamar elkészíthető.

almafelfujt

Hozzávalók:

  • 5 közepes alma
  • 5 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 3 ek kókuszreszelék
  • zsír a sütőtál kikenéséhez

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kókuszreszeléket kávédarálóban megdaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a fahéjjal és a darált kókuszreszelékkel. Belekeverjük az almaszeleteket, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. Egy kikent tűzálló tálban 180 fokon 50-55 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Szijgyártóné Kunvári Nóra

Hozzászólások